Nowa prestiżowa monografia naukowa – 300 punktów MEiN

Z przyjemnością informujemy o publikacji monografii naukowej pt. „Social Sustainability and the Employee: Labor, Employment Relations, and the Hospitality Industry”, autorstwa Piotra Zientary, Joanny Adamskiej i Moniki Bąk.

Monografia podejmuje aktualne i istotne zagadnienia zrównoważonego rozwoju społecznego w kontekście pracowników branży hotelarsko-gastronomicznej, analizując współczesne relacje pracy oraz wyzwania stojące przed branżą, takie jak niskie płace, niepewność zatrudnienia, ograniczona reprezentacja związkowa i opór pracodawców przed zrzeszaniem się w związki zawodowe.

Publikacja ukazała się w renomowanym wydawnictwie naukowym z poziomu II wykazu MEiN, co oznacza, że została oceniona na 300 punktów – maksymalną możliwą liczbę w obecnym systemie ewaluacji nauki w Polsce.

Gratulujemy!

 

Nowa prestiżowa monografia naukowa – 300 punktów MEiN

View changelog

Submitted on czw., 04/17/2025 - 12:05 by Waldemar Kuczewski Changed on czw., 04/17/2025 - 12:08 by Waldemar Kuczewski